Címlap
Címlap

Tanárok az Akadémián - társszervező: a KUTOSZ

A Magyar Tudomány Ünnepe  2012 szorosan kapcsolódik a Szentágothai János-emlékévhez, amelynek programjaival tisztelgünk a magyar tudomány száz éve született, nemzetközileg is elismert alakja, az iskolateremtő agykutató élete és tudományos munkája előtt. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete közgyűlésének 2011. novemberi döntése alapján a tudós születésének centenáriumát, a 2012-es évet a professzor emlékének szentelte.

Ehhez a rendezvénysorozathoz kapcsolódik a Tanárok az Akadémián programja.

A Tanárok az Akadémián című program most várja először az érdeklődőket a Magyar Tudomány Ünnepén. A program keretében, 2012. november 15-én a Magyar Tudományos Akadémia Szentágothai János emlékére kiírt középiskolai versenyének győztesei az általuk megtervezett biológia órát mutatják be az agy témájában.

 

Az Utazás a koponyánk körül verseny pályázói közül három középiskolás jutott a döntőbe. Gondosan kidolgozott óravázlataikkal és szemléltető eszközeikkel az alvás, az emlékek és a zene jótékony hatását dolgozták fel a próbatanóra keretében.

A pályaművek alapján kiválasztott diákok november 15-én 14 órától a verseny zsűrijének tagjai, osztálytársaik és pedagógusok előtt mutatják be a 20-25 perces tanóráikat az MTA Székházának Nagytermében.

A döntőt követően a zsűri kihirdeti az eredményt, és az MTA elnöke átadja a díjakat. Ezek után Falus András akadémikus a tudós és oktató szemével röviden értékeli a diákok által elképzelt és bemutatott tanórákat. Szó lesz arról, hogy milyen ötleteket vehet át ma egy pedagógus a diáktól, és milyen lehetőségek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy kreatív elemekkel tegyük érdekesebbé a tanórát, javítsuk az oktatás minőségét.

A program a KUTOSZ és a Magyar Tudományos Akadémia együttműködésében valósul meg.

Regisztráció

További információ: http://mta.hu/magyar_tudomany_unnepe_2012/?node_id=26179

 

Tanárok az Akadémián - társszervező: a KUTOSZ
// impresszum // kapcsolat