Címlap
Címlap

Események

A KUTOSZ a budapesti Scientix-en

2015. március 30-31-én rendezte meg a Scientix magyarországi képviseletében az Educatio Budapesten a magyarországi Scientix konferenciát, több mint 200 természettudományos és műszaki tárgyakat tanító pedagógus, valamint műszaki és tudományos területen dolgozó szakemberek részvételével. A rangos szakmai eseményen a KUTOSZ is képviseltette magát.

Pénteken a délelőtti plenáris előadók sorában Nyerkiné Alabert Zsuzsanna mutatta be a KUTOSZ nemzetközi tevékenységét, köztük kiemelten az Ark of Inquiry projektet.

Tudománynépszerűsítés az Interneten – vasárnap zárult a Kutatók a Neten 2014

Vasárnap zárult a kutató bloggerek, web- és Facebook-oldalt szerkesztők negyedik virtuális seregszemléje a Kutatók a Neten 2014. A felvezető hétvége és a program hete alatt 1991-en keresték fel a kutatok.net weblapot, 6092 aloldalt letöltve. A résztvevő blogokat bemutató felületre 3034-en kattintottak, a tudományos weboldalakéra 391-en és a Facebook-oldalakére 228-an.

Másoktól tanulunk 2014: A gyermeki kíváncsiság nyomában

2014. szeptember 13-án szombaton rendeztük meg a hagyományos, Másoktól tanulunk konferenciasorozatunk idei konferenciáját, A gyermeki kíváncsiság nyomában címmel.  A családias hangulatú rendezvényen Nyerkiné Alabert Zsuzsanna elnök megnyitója után azok a lelkes pedagógusok, akik a tanév eleji teendők közepette is, hétvégéjükből áldozva részt vettek a rendezvényen, szellemileg és lelkileg is jócskán töltekezhettek.

A KUTOSZ Hollandiában

Szövetségünk a május 13-15-én, Kerkrade-ban tartott CoDeS konferencián képviseltette magát. Helyszíne a középkorban épült Rolduc Apátság volt, mely különleges hangulatával nagy hatást tett a résztvevőkre. (http://www.rolduc.com/)

Tehetségek felismerése és segítése óvodás kortól felnőtt korig

A KUTOSZ büszkén vallja, hogy a kutató tanárok közös vonása, hogy eredményesen foglalkoznak tehetségsegítéssel, tehetségfelismeréssel. Ebből kapunk ízelítőt, ötleteket, tippeket és tanácsokat, egymástól, sikeres tagjainktól Szövetségünk következő konferenciáján, melyre Budapesten, 2013. január 26-án szombaton,  10-16 óra között kerül sor.

CoDeS konferencia Győrben: társszervező a KUTOSZ

2012 szeptemberében a magyar résztvevők szervezték a CoDeS multilaterális hálózat második munkakonferenciáját Győrben.  A CoDeS (angolul: Collaboration of schools and communities for sustainable development) azaz Iskolák és közösségek együttműködése a fenntartható fejlődésért olyan projekt, amely számos szektor szereplőinek közös munkájaként az iskoláknak, az önkormányzatoknak és különböző helyi közösségi szereplőknek kíván segítséget nyújtani.

Tanárok az Akadémián - társszervező: a KUTOSZ

A Magyar Tudomány Ünnepe  2012 szorosan kapcsolódik a Szentágothai János-emlékévhez, amelynek programjaival tisztelgünk a magyar tudomány száz éve született, nemzetközileg is elismert alakja, az iskolateremtő agykutató élete és tudományos munkája előtt. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete közgyűlésének 2011.

CoDeS munkakonferencia Bécsben

A Kutató Tanárok Országos Szövetsége május 1-3 között a CoDeS (Collaboration of Communities and Schools for Sustainable Development) bécsi konferenciáján képviselte magát. A CoDeS Comeniues Hálózat hároméves együttműködésének keretében zajló első nyilvános rendezvény középpontjában az összegyűjtött jó gyakorlatok és az ezek alapján előzetesen elkészített poszterek bemutatása állt.

CoDeS partnertalálkozó

 A Kutató Tanárok Országos Szövetsége három napos szakmai találkozón vett részt 2011 nov.13-16-án a németországi Friedrichsdorfban. A CoDeS elnevezésű projekt fő témája a fenntarthatóság és az, hogy hogyan tudnak hosszú távon fejlődőképesen együttműködni az iskolák és a közösségek. A rendezvényen csaknem húsz ország képviselői találkoztak egymással. A nyitó beszédet Reiner Mathar, az ENSI elnöke tartotta.

Ghana testközelből - kiállítás

Kúti Zsuzsanna kutató tanár GHANA TESTKÖZELBŐL című kiállításának megnyitóját, 2011. november 16-án 17.00-tól rendezik meg a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadótermében.

A kiállítást Dr. habil Puskás János PhD nyitja meg.

// impresszum // kapcsolat